10 tips voor Into The Great Wide Open 2013

de waddenzee

Het festivalseizoen is nog niet voorbij want het mooiste festival komt nog. Van 6 tot en met 8 september moet je op Vlieland zijn voor Into The Great Wide Open, een waardige afsluiter van het zomerfestivalseizoen. Op prachtige locaties in de bossen of duinen is weer heel veel moois te horen en zien. Wij visten voor jou alvast 10 krenten uit de pap.

Nadine Shah

Haar ouders zijn Noors en Pakistaans, maar als je Nadine Shah hoort zingen zou je eerder denken dat ze een kind van Nick Cave en PJ Harvey is.

Beach Fossils

Dromerige indiepop uit Brooklyn. Denk aan Wild Nothing (met wie ze ooit een nummer mee opnamen).

Julianna Barwick

Julianna Barwick speelt op zaterdagavond in de kerk van Oost-Vlieland. Een perfect plaats voor de muziek die vooral bestaat uit verschillende lagen zang. Echt iets voor de fijnproevers.

Parquet Courts

Op een festival moet natuurlijk ook gerockt worden. Dat kan perfect bij de rammelrock van Parquet Courts.

Eefje de Visser

Een van de mooiste dingen aan Into The Great Wide Open is dat het festival veel Nederlands(talig)e acts programmeert. Degene waar we het meest naar uitkeken is Eefje de Visser. Deze week kwam haar nieuwe album uit en die staat vol met heel veel mooie liedjes.

Josef Salvat

Into The Great Wide Open wist de laatste jaren steeds acts te strikken die later uitgroeiden tot bekende festivalfavorieten. In die categorie tippen wij Josef Salvat wie ons het meest doen denken aan een James Blake die popmuziek maakt.

Money

Money maakt meeslepende britpop waarbij de zanger zijn hele ziel en zaligheid in de muziek stopt. Onderstaande video van het prachtige Hold Me Forever is geregisseerd door Cillian Murphy.

Bombino

Bombino is een gitarist uit Niger. Als je een beetje bekend bent met de desert blues, weet je dat uit die contreien vreselijk goede gitaristen komen. De productie van Bombino’s laatste album was in handen van Dan Auerbach van The Black Keys.

The Revival Hour

David Stith ken je misschien wel van zijn solowerk als D.M Stith of als bandlid van Sufjan Stevens. Samen met Johnmark Lapham vormt hij The Revival Hour. De muziek laat zich niet zo makkelijk omschrijven, maar je kunt in de richting denken van Portishead.

Vlieland

Een van de mooiste dingen aan Into The Great Wide Open is de locatie. Vlieland is een van de mooiste plekjes van ons land. Het mooie is dat iedereen anderhalf uur op de boot moet zitten voordat hij/zij op het eiland aankomt. In die tijd heb je al een hoop van de dagelijkse zorgen weg laten waaien en leef je automatisch in een rustiger tempo. Alleen een handvol bewoners van het eiland heeft een auto, de rest gebruikt de fiets of gaat wandelen. Volg dat voorbeeld. Maak een strandwandeling, neem een duik in de zee en pak eens de fiets voor een rondje eiland. Als de de Dorpsstraat uit fietst en je blijft maar rechtdoor gaan, kom je vanzelf bij het Posthuys. Neem daar wat te eten en drinken en ga vervolgens over het Zesduinenpad terug. Een vakantiegevoel krijgen was nog nooit zo makkelijk.

Er is overigens nog veel meer moois te zien op het eiland. Staatsbosbeheer heeft speciaal voor de festivalgangers deze video gemaakt.