Taste of Amsterdam 2011

lekkere groenten

Donderdagavond 22 september, de herfst is net begonnen en dan een buitenevenement…is dat niet vragen om problemen? Niets is minder waar, want de weergoden zijn Taste of Amsterdam goed gezind. In een zonovergoten Amstelpark trapte Amsterdams meest prestigieuze culinaire evenement voor de derde keer af.

taste of amsterdam

Ramon Beuk met alle chef koks

In dit mooie park kun je genieten van haute cuisine van eigen bodem. Twaalf Amsterdamse toprestaurants presenteren zich door drie zogenaamde signature dishes te bereiden die het publiek kan proeven. Van een authentieke Bouillabaisse van Hoofdstad Brasserie tot de goddelijke Pizza Tartufo Salsicce die gemaakt is door de chef-kok van restaurant Gustavino. Het laat zich allemaal goed smaken.

pizza

Naast de presentatie van de toprestaurants is er bij Taste of Amsterdam nog veel meer te zien en te doen. Er is een kooktheater opgezet waar allerlei bekende topchefs hun kunsten laten zien. Vanavond beet Ramon Beuk de spits af met topchefs Peter Lute en Alain Caron aan zijn zijde. Verwacht de komende dagen workshops van onder andere Robert Kranenborg, Christopher Naylor en Rob Toet.

Bij een culinair evenement als deze kunnen de wijnproeverijen niet ontbreken, maar dit jaar is er ook iets nieuws: bierproeverijen. Bier & Co laat zien dat bier culinair gezien met wijn kan concurreren. Verder kun je je tegoed doen aan veel kraampjes met de meest uiteenlopende eerlijke, lekkere producten. Van cider die rechtstreeks uit Engeland is geïmporteerd en die van kleine fabrikanten komt tot aan heerlijke handgefrituurde chips uit eigen land.

Taste of Amsterdam mag je als fijnproever niet missen. Je hebt nog drie dagen de tijd om er heen te gaan. En kijk eens naar het weerbericht. Indian Summer in het Amstelpark.

Mo Banadji

cider

taste of amsterdam

De lekkerste cherrytomaten ooit!

oesters

Mobiele oesterman

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam 2011

Reclame

2 Reacties op Taste of Amsterdam 2011

 1. Marcus // 29/09/2011 op 21:49 //

  Wat moet dat laatste voorstellen?
  Pizza?
  Gaat toch nergens over.
  Ze zouden zich moeten schamen.
  De pizzeria dat dit aflevert in deze staat.

 2. Marcus // 29/09/2011 op 21:56 //

  Een zeer goed initiatief.
  Topkoks die op deze wijze laten zien wat voor heerlijks er allemaal valt te maken met het grote scala aan producten dat voorhanden is.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.